Introductie Wendy van Nassau, vice voorzitter


In 1997 studeerde ik af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en sinds 2014 ben ik NVTS-geaccrediteerd. Jarenlang was ik partner bij een grote groepspraktijk waar ik veel van mijn tijd besteedde aan (personeels)management. In 2018 kwam het besef dat dat niet was waar mijn hart lag. Vorig jaar heb ik daartoe besloten mijn aandeel in de praktijk te verkopen, om me volledig op de patiëntenzorg te kunnen gaan concentreren. De focus ligt daarbij duidelijk op behandeling met MRA van snurkers en mensen met slaapapneu.

Na een paar maanden bleek er toch een wens en tijd te zijn om er wat naast te doen en het leek een logische stap om mij voor de NVTS in te gaan zetten. Dit doe ik in de vorm van de commissie “betrekkingen zorgverzekeraars en belangen”.
Er zijn verschillende partijen betrokken bij de behandeling met een MRA. De verzekeraars en de laboratoria hanteren allemaal verschillende voorwaarden en het is voor de zorgverlener vaak onduidelijk wat precies de afspraken zijn. Mijn taak is om een brug te slaan tussen de verschillende partijen.

Het doel voor de komende tijd is om transparantie te krijgen in de afspraken tussen verzekeraars, laboratoria en zorgverleners. Daarnaast zal de aandacht gaan liggen op de evaluatie of alle partijen ook krijgen en leveren wat er is afgesproken.

Introductie Wouter van Nood, secretaris
Introductie Liesbeth Rooyer-Sanches, bestuurslid
Introductie Alexander Verhelst, bestuurslid
Oud-bestuurslid Mirjam Neuteboom
Oud-bestuurslid Dimitri Dietvorst