Pierre Robin Award 2018 en Clinical Research Award uitgereikt

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Dental Sleep Medicine (AADSM) is de Pierre Robin Award uitgereikt aan prof. dr. Frank Lobbezoo. Dr. Ghizlane Aarab ontving tijdens diezelfde bijeenkomst de Clinical Research Award. Beide collega’s zijn werkzaam bij de sectie Orale Kinesiologie van ACTA.

Pierre Robin Award
Prof. dr. Frank Lobbezoo heeft gedurende zijn carrière een belangrijke bijdrage geleverd aan de tandheelkundige slaapgeneeskunde met een groot aantal uitzonderlijke onderzoeksresultaten. Hij is hiervoor door de AADSM onderscheiden met een oeuvreprijs: de Pierre Robin Award.

Clinical Research Award
Dr. Ghizlane Aarab heeft onderzoek gedaan naar de effecten van een mandibulair repositie-apparaat op de kauwspieractiviteit bij obstructieve slaapapneu-patiënten. Met dit onderzoek heeft zij de Clinical Research Award gewonnen, een prijs die wordt uitgereikt aan clinici, onderzoekers of academici die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het onderzoek op het gebied van de tandheelkundige slaapgeneeskunde. Op zaterdag 2 juni 2018 tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de AADSM presenteerde Ghizlane Aarab haar onderzoek.